lauantai 8. helmikuuta 2014

Elämän tilantarve

Me rakennamme lämpimiä varastoja, käyttöullakoita, kellarikomeroita. Taloja, joissa on paljon säilytystilaa, vaatehuoneita, yläkomeroita. Tilavia jääkaappeja, vetolaatikoita ja lasivitriinejä. Ostamme elämää tavarataloista ja nettikaupoista. Sitten sullomme elämän niihin rakentamiimme tilavia kaappeihin ja varastoihin. Lämmin varasto on oikein mukava elämälle, samoin tilava vetolaatikko. Elämä tarvitsee tilaa elää ja hengittää. Se tarvitsee ympärilleen kauniin lasivitriinin ollakseen hienosti esillä. Puhumattakaan menneestä elämästä; se on kätevä imaista imurin avulla tyhjiöpusseihin ja viedä käyttöullakolle. Toinen haluaa pitää sen siellä ikuisesti, pikalukittujen muovilaatikkojen sisällä, toinen haluaa joskus muistella sitä, kosketella ja katsella mennyttä elämää. 
On hyvä ajatella myös tulevaisuutta; Elämä on pitkä ja sitä on paljon, joten ihan jo senkin vuoksi säilytystilaa kannattaa varata riittävästi. Elämää vain nyt kertyy ajan mittaan. 

Toisaalta, elämä voisi tietysti myös olla jotain, mikä ei vie tilaa. Hetket. Rohkeus puhua. Rohkeus tehdä. Ilo. Rakkaus. Kiitollisuus. Lapsen jalanjäljet lumessa. Onni hyvästä päivästä. Puhdas matto. Elämää voi opetella joka päivä. Se ei vie tilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti