sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Hommahommeleita

Suomen kesä on sitten uskomattoman ihana. Silloin kun on. Voihan se olla aivan uskomattoman kamalakin. Nyt näyttää kumminkin alkuunsa hyvälle, koululaisia ja lomalla olevia tyyppejä ajatellen. Tämäkin aurinkoinen ja lämmin päivä on kulunut kuopien ja kuokkien, puutarhassa pyllistellen. Meillä on ihmeellinen taipumus keksiä kokoajan uusia hommia. Siis kokoajan. Kun olemme puolessa välissä hommaa ja yksi homma vielä odottaa, keksimme jo kolmannen homman. Hyvä Mies on oppinut tähän, eli pelkästään minä en enää keksi hommahommeleita vaan myös miehistä ideaa pukkaa. Johtunee kesälomasta. Tällä erää värkkäämme talon päätyyn uutta pientä terassia aamukahveja varten. Kun taloa on laajennettu, varsinainen terassi on aamupäivän varjossa ja päivällä liian kuuma ja illalla jälleen varjossa, joten tarvitsemme tuon terassin. Itseasiassa, kun nyt ajattelen, mihin tuota varsinaista pääterassia sitten tarvitaan... No se toimii silloin, kun pohjoisesta puhaltaa kylmä tuuli tai kun on niin helteistä, ettei illanistujaisiin tarvita ollenkaan aurinkoa. Ja se kolmas odottava homma muuten on aita heinäseipäistä. Paappa lupasi hommata niitä etelä- pohjalaiseen tyyliin 500 etteivät heti lopu kesken.

Lipputanko on jo koekäytetty Puolustusvoimain lippujuhlan kunniaksi, tuulta oli puuskittain noin reilut 20 metriä sekunnissa. Pelkäsin hurjasti, että tanko kaatuu. Vinoon se menikin. Jonkinlaisia korjaavia toimenpiteitä on suoritettu ja nyt se on suorassa ja pitäisi myös pysyä. Tiistaina juhlitaan Isoveljen syntymäpäiviä ja silloin vedetään taas lippu salkoon. Vaikkakin tanko on tosi hieno ihan ilman lippuakin. Enpä olisi uskonut.

Ja tähän kerron, kuinka minua on vedätetty 100-0. Vein sähkömiehen postilaatikkoon rakennuspiirustuksia ja laitoin tekstiviestin perään; "Vein postilaatikkoosi piirustuksia." Vastaukseksi tuli vain "Jaahas". Kului kaksi päivää. Puhelimeen tuli viesti: "Löysin piirustuksesi. Hienoja olivat. Esittikö piirustus miestäsi ?" Olimme totaalisen ulkona, pelattu pelistä pihalle. Emme kertakaikkiaan voineet ymmärtää, mitä? Oliko mukaan ehkä mennyt joku lapsen piirustus? Sähkömies ei vastannut kun yritimme soittaa. Laitoin viestin, missä kysyin leikkisästi että kai mukana oli oikeitakin piirustuksia? Vastaukseksi tuli, että "No ainakin oli alastoman miehen kuva. Yritimme soittaa taas, tuli viesti: "Turha soittaa, en vastaa." Aloin olla paniikissa; sähkömies luulee että olemme tahallaan laittaneet mukaan jonkinsortin pippelipiirustuksen, vaikka kyseessä on varmasti Keskisiskon piirtämä kuva pojasta tai jotakin vastaavaa! Ja näin ollen sähkötyöt jäävät takuulla tekemättä. Aloin vaatia selitystä, kerroin viestillä, että kyseessä oli vahinko, emme olleet tarkoittaneet laittaa sitä rivoa kuvaa miehestäni rakennuspiirustusten mukaan, emme missään tapauksessa!! Sitten pääsimme kartalle. Tuli viesti: "Unohda koko juttu, et edes tunne minua." Siis mitä? Tunnen kai minä sähkömiehen, joka on tehnyt taloomme kaikki sähkötyöt. Tunnen toki, mutta hänen puhelinnumeronsa ei ole 1234567. Se onkin 1324567. Hyvä Mies tarvinnee silmälasit. Sähkökaapin ovessa olevassa mainostarrassa lukee kyllä mielestäni aivan riittävän kokoisilla kirjaimilla 35- vuotiaalle. Aivan. Tämä vekkuli tekstiviestittelijä asuukin Tampereella. Vastasin ystävällisesti rouva Kokolle hänen vedättäneen minua niin ettei kuunaan kukaan! Hymiön laitoin vielä perään, näin :) Totesin Hyvälle Miehelle, että turhaan enää laitamme viestiä sähkömiehen OIKEAAN numeroon. Hän on löytänyt piirustukset ilman sitäkin jo kaksi päivää sitten. ILMAN pippelikuvia, toivottavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti