torstai 5. toukokuuta 2011

Rajoittunut äitipersoona

Minä lienen nykyaikaan jossain suhteessa liian vanhanaikainen... Yksi asia mitä en ymmärrä alkuunkaan, on seuraava: Miksi nykyään viimeistään 7- vuotiaan lapsen pitää saada katsoa telkkarista aikuisten ohjelmia, joissa ei ole mitään sellaista, mitä tarvitsisi vielä oppia? Kaikkihan tietävät tyypillisen esimerkin, nuo Kirotut Elämät. YLE on tuonut markkinoille UP:n, jota markkinoidaan sarjana, jossa ei tapahdu mitään pahaa. No ei, ei polteta kahviloita, haudata ketään elävältä tai käytetä huumeita. Pelkästään normaalia elämää; pettämistä, raskaustestejä, eroja ja kaikkea muuta mikä kuuluu nykyajan normaaliin elämään. No kuuluu toki, mutta edelleenkään en ole sitä mieltä että yhdenkään minun lapsistani tarvitsee oppia moisia asioita alakouluikäisenä. Ja aion edelleen pysyä tiukkana asiassa. Isoveli saa alkaa katsoa ohjelmaa, jota KAIKKI MUUT JO KATSOVAT täytettyään 12 vuotta. Ehkä. Onneksi on muuten keksitty kaikki tallentimet, joten voin edelleen pitää alaikäiset sivussa!

Innostuin ompelemaan tytöille kesäkassit, saman tutun ohjeen mukaan, kun menee jo rutiinilla. Muutenkin pilppusin pipokankaita ja jopa tilasin uutta kangasta. Lämpöaalto taas vaan taitaa saavuttaa meidät ennenkuin pääsen pipon ompelun makuun, mutta olen lohduttautunut ajatuksella lyhyestä kesästä ja pian satavasta ensilumesta. Sitä ennen kumminkin nostatamme puutarha- ja laajennuskuumetta löntystelemällä ympäriinsä harava ja lapio kainalossa ja seisoskelemalla puutarhassa pohtien, laitammeko lipputangon ja jos niin mihin?


Äitienpäivä, tuo vuoden ihanin päivä, lähestyy. Keskisisko on piilottanut lahjansa hienosti pianon "taakse". En ole sitä nähnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti