perjantai 16. joulukuuta 2011

Magneettisukat

Maailmassa on älyttömän paljon ihmeellisiä asioita. Kaikki nämä maailmankaikkeusjutut ja vauvan syntymiset. Kun maailmaan syntyy yhdestä äidistä kolme uutta ihmistä, niin se se vasta onkin ihmeellistä. Siis kolme kerralla. Tai onhan sekin nyt ihmeellistä, kuinka silmä voi liikkua ja katsoa aina sinne suuntaan, mihin haluat sen katsovan. Tai että noin 7- vuotiaana ihmeelliset merkit muuttuvat yhtäkkiä sanoiksi ja sanat lauseiksi ja lauseet tarinoiksi, kokonaisiksi uusiksi maailmoiksi. Ja vaikka mitä muutakin ihmeellistä.

Minä olen kuullut yhden tosi ihmeellisen jutun. Eläkeläinen osti uudet sukat. Ne maksoivat 32 euroa. Juu, ihan yksi sukkapari. Kyllä sitä ihmeteltiin. Jopa me nuorehkot, jotka tykkäämme kuluttaa ja ostaa, hieman ihmettelimme. Mahtavat olla kultaa ne sukat. Ei kun ne ovat nämä sukat tässä toisen eläkeläisen jalassa, esiteltiin. Nyt varmaan ajattelette, että ne mahtoivat olla tosi hienot sukat, vähintään pitsinyplätyt tai koristeltu tuhansin lasihelmin, mutta ei, kyllä ne olivat ihan tosi mustat ja tavallisennäköiset sukat. Niissä oli kumminkin magneettisia, parantavia ominaisuuksia. Minä siinä lähdin kyselemään, että herranjesta, voiko noita sukkia edes sitten pestä. Kyllä, tietenkin. Fairylla, ja käsin. Meni kuukausi. Kun taas nähtiin, oli sukissa jo reiät isovarpaiden kohdalla. Minulla ei ainakaan ole koskaan ollut edes kahden euron sukkia, jotka olisivat menneet kuukaudessa rikki... Siinä eläkeläinen juurikin yritti sitten soittaa sukkamyyjälle ja vähän valittaa. Sukkamyyjä kertoi, ettei näin ole käynyt koskaan hänen 10- vuotisen sukkamyyjäuransa aikana, (josta minä olisin tehnyt pelkästään sen johtopäätöksen, että sitäkin suuremmalla syyllä juuri nämä sukat olivat maanantaikappaleet, liekö magneettia mukana ollenkaan ja uudet tilalle HETI tai rahat takaisin) ja sitäpaitsi hän on juuri käynyt viemässä hyvälle ystävättärelleen surunvalittelukukkakimpun, kun tämän puoliso on nukkunut pois. Että unohtakaa nyt vain ne reiät, kun ei sukilla ole sen kummempaa takuuta ja niiden magneettisten ominaisuuksien takia niitä voi käyttää esimerkiksi painamalla niillä palovammoja tai kietomalla ne ranteiden ympäri vaikuttamaan magneettisesti eikä rei´illä ole silloin yhtään väliä. Ja hyvää joulua sitten.

Söimme sitten vähän pipareita ja mietimme tilannetta, me nuorehkot. Eihän kaikkea voi saada. Ja täytyy olla tyytyväinen, että sukilla voi sentään tehdä vielä jotakin hyödyllistä.Vaikka kyllä minä olisin voinut ottaa vielä puhelun sille sukkamyyjälle. Ihan vaan toivottaakseni hyvää joulua ja parempaa uutta vuotta, jolloin sukkamyyjä voisi tehdä uudenvuodenlupauksen olla huijaamatta enää yhtäkään eläkeläistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti