keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Enemmän tikkareita ja suukkoja

Parasta on, kun huomaa maailmasta löytyvän samanhenkisiä ihmisiä. Parhautta, jos niitä löytyy omasta kylästä! Kotiäidit ovat sillä tavalla hyödyntämätön luonnonvara, että kyllähän ne siellä kotona ovat perinjuurin tarpeellisia, mutta kaikki se luovuus ja suuret ideat saattavat jäädä sinne kotiseinien sisälle. Mutta jos vähintään kaksi äitiä lyö viisaat päät yhteen, niin alkaa syntyä valtavia ideoita. Useampaa äitiä ei kannatakaan laittaa samaan tilaan yhtäaikaa, koska silloin ideariihi on jo liian monimutkainen ja saattaa kaatua omaan mahdottomuuteensa. Lisäksi useamman äidin lapsista syntyy jo liian kova melu.


Jokatapauksessa oli erittäin mukavaa syödä toisen äidin valmistamaa Peppi Pitkätossun voimavuokaa ja Perunaleivoksia kahvin kera. Saimme nauttia myös korkeakulttuuria Keskisiskon ja Lyhyttukkaisen Annin esittämänä. Lisäksi totesimme olevamme nuoria naisia, elämä edessäpäin vielä.


Kotimatkalla Keskisisko imeskeli saamaansa tikkaria mietteissään. "Isosisko on saanut enemmän tikkareita ja suukkoja kun minä, koska on syntynyt ennemmin" "Vai oliko se saanut siihen mennessä yhtään tikkaria kun minä synnyin?" Totesin hänen saaneen siihen mennessä ehkä yhden tikkarin, suukkoja kyllä sitäkin enemmän. Vauvan muistan kyllästää suukoilla, pikkusisko- Valokki saa satoja suukkoja päivittäin, isompien suukot painottuvat Hyvän yön- toivotusten yhteyteen, jolloin ne muistetaankin tarkkaan laskea ja yleensä jommankumman tytön huoneesta kuuluu kysymys "Montako suukkoa annoit siskolle?" Isovelikin antaa vielä suukon poskelle moiskauttaa ja salaa tietenkin siitä myös tykkää. Mitäpä noita säästelemään, ja yhtä monta kaikille -paitsi Valokille vähän enemmän. Isosisko kysyi eilen, mitä me aikuiset teemme, kun he ovat menneet nukkumaan. Kerroin että me pelkästään suukottelemme kaiket illat. "Naisellista!" kuului vastaus.

Kello 15 minulla on kaavat ja ohje (Suuri Käsityö 10/2004) sekä vanha pirtsakka pöytäliina, joista ajattelen ommella kivan nappilaukun. Kello 16 minulla onkin jo valmis veska, joka olikin tosi kiva ja helppo ommella. Ja se on jo varattu -kerholaukuksi. Näitä lisää!

Tässä on vielä linkit saamiini herkkuihin. Kehotan kaikkia äitejä lisäämään nämä ruokalistalle!

http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/perunaleivokset

http://miumaumaukas.blogspot.com/2010/05/peppi-pitkatossun-voimavuoka.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti