maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kansallispuvun taskut

Tänään on kuulemma "Arvosta tissejäsi"- päivä. No minä en ainakaan voi unohtaa niiden olemassaoloa, ne kun etsitään puseron uumenista monet kerrat päivän (ja yön) aikana vauvaa varten. Ja arvokkaaltakin ne tuntuvat, ilman niitä olisimme pulassa, minä ja vauva. Lapsen syntymän jälkeen toiseksi ihmeellisintä on, miten vauva voi pullistua puoli vuotta pelkän rintamaidon voimalla! Sitten kun yhteistyömme tällä saralla on ohi, haluaisin kernaasti unohtaa ne hetkeksi... Siinä kohtaa niille on ainakin kaksi käsityöhön ja ompeluun viittaavaa, erittäin kuvaavaa termiä; lapaset tai kansallispuvun taskut. Muitakin varmaan löytyy, jos käyttää mielikuvitusta! Mutta silloinkin niitä on syytä arvostaa, ovathan ne tärkeimmän työnsä tehneet. Arvostakaa siis tissejänne, hyvät naiset! Ja miehet myös, teidän arvostuksenne se vasta tärkeää onkin. Eiku Push up- kauppaan!

Miehistä puheenollen; Hyvä mieheni lähti Isosiskon ja Keskisiskon kanssa pujottelumäkeen. Siellä pujotellaan vuorta alas hurjalla vauhdilla, vaaroja kaihtamatta! Ei vaan ollut aikuisen naisen käytöstä nauraa aikuisen miehen laskettelukypärälle niin että se jäi eteisen pöydälle. Myönnän, tyhmästi tehty. Mutta näytti hassulle!

Ompelin isomman "Polkka"- tantun. Nyt pitäisi löytää sen sisälle oikean kokoinen tyttö, että saisin tietää, minkä kokoisen Tantun ompelin. Kuvittelisin sen sopivan kummitytölle, joka kyllä tällä hetkellä odottaa niin kuumeisesti pientä sisarusta syntyväksi, ettei taida ehtiä pujahtaa Tantun sisään. Surffailen tästä suoraan netin ihmeelliseen maailmaan ja päätän, millaisista kankaista ompelen lisää Tanttuja...2 kommenttia:

  1. Hyviä kirjoituksia ja nättiä tanttuaki pukkaa! Hyvältä näyttää :) T: eräskin kansallispuvuntasku-termin todentaja

    VastaaPoista