perjantai 29. huhtikuuta 2011

Prinsessan munkit

Minä en periaatteessa ole kiinnostunut juoruista. Siis periaatteessa. Julkkisten asiat kiinnostavat erityisen vähän. En voi enää nykyään sietää juorulehtiä, ärsyynnyn jo pelkistä otsikoista kaupassa. Luen niitä ainoastaan kampaajalla. Jos on aivan pakko. Siis selailen hieman. Mutta itselleni en niitä osta. Joskus nuorempana ostin, en enää näin melkein aikuisena. En voi kumminkaan mitään sille tosiasialle, että muistan suuren osan julkkisten asioista luettuani ne vain kerran. Esimerkiksi montako lasta on adoptoituna Pitt- Jolien perheessä, lasten nimet ja iät tai kuka on John Travoltan vaimo. Kaikkea todella hyödyllistä tietoa. Mutta oikeasti en voi ymmärtää, miksi minua pitäisi kiinnostaa alkoholisoitunut "prinsessa" ja hänen alkoholisoitunut poromiehensä ja montako avioerohakemusta keskiviikkona on jätetty? Tai paljonko prinsessan munkeissa on täytettä?


Oikeat Kuninkaalliset ovat sitten tyystin eri asia. Kuninkaalliset häät ovat ihastuttavia. En voi sille mitään. Kuinka kaunis voi ollakaan morsian, tuleva prinsessa. Ja komea prinssi. Satuahan se on, vaikka henkilöt ovat aivan oikeita ja todellisuudessa pohjimmiltaan kuitenkin aivan tavallisia ihmisiä. Ehkä nykypäivänä suurimman taian kuninkaallisiin häihin tuokin se, että jo monta prinsessaa tai prinssiä on ihan oikeasti ollut aivan taviksia. Omalla kohdallani on ehkä hieman myöhäistä haaveilla häistä, joissa liiton kautta muuttuisin Prinsessa Heliksi, mutta miltä kuulostaisi vaikkapa Her Royal Highness Princess Isosisko... Noh, Isosisko Järvinenkin on aivan hyvä.


HRH Princess Isosisko
Herranen aika, minähän olen ommellut. Olen luvannut olla koskaan kiusaamatta ketään aikuista järjestämällä naamiaissynttäreitä, mutta opettajat eivät ole tehneet sellaista lupausta. Vappunaamiaisethan ne taas yllättivät. Käväisin vanhassa isossa kangashallissa, jossa oli käsittämättömän kauheita kankaita. Olin aikakoneessa. Luulen että tuo ötökänvihreä kangas on jotakin teryleeniä. 3,5 eurolla sain kahteen toukkapukuun tarveaineet. Isosisko esitti Lukutoukkaa ja Keskisisko Toukkaa. Isoveli ei pukeutunut mihinkään, kävi vaan aamulla suihkussa, laittoi vähän dödöä kainaloon ja föönäsi tukan, hän alkaa siis hiljalleen esittää teiniä. Pikkusisko sai pukea Isosiskon koulussa tekemän hiirinaamarin otsalle ja leikkiä naamiaisia kotona. Tämän ompelun lisäksi tuunasin mukanani iät ja ajat kulkeneen verhonpalan jälleen uudeksi kapaksi. Minusta on ihastuttavaa käyttää samoja asioita yhä uudelleen uudessa muodossa. Tuosta tuli mieleeni, että Diana ja Charles saivat aikoinaan yli 6000 häälahjaa. Siinä olikin rikkomista, kun piti yrittää pudotella yksi kerrallaan 75- vuotiaalta tädiltä saadut karmeat teekupit vahingossa lattiaan. Siis minä en ole koskaan tehnyt niin, mutta ajattelin, että joku voisi. Ainakin jos on saanut yli 6000 lahjaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti